Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Všechny ženy ostříhat, čarodějnice rovnou upálit!

S tím upálením jsem to asi přehnal, ale když je k tomu zrovna dnes příležitost, tak proč toho nevyužít. Navíc jim nabízím možnost záchrany ostříháním. To není jako v plamenech odvolat přesvědčení, což by hlavně blondýnky mohly

hravě ustát.

Jenomže věc se má tak, že se mi nejedná o dělení na blondýny, brunety, zrzky, natož o nějaké naivní strašení z kouře čarodějnic. „Problém“ je daleko prostší, a to přesně takový: Na ženách se mi nelíbí dlouhé vlasy, daleko víc jim sluší krátké. Ovšemže, namítnete, je to 50 na 50, záleží na vkusu, účesu, atd., atd. Zkusím vysvětlit proč si myslím, že se mužům líbí na ženách vlasy kratší. Nemyslím tím extrém dohola, ani oholení strojkem na šestku či devítku, ale krátký až rošťácký, sportovní střih.  

Jak známo, vlasy rostou, a to tempem rozhodně pomalejším, než když se nůžkami v mžiku ztratí. Pozvolný růst vlasů nikdo z vašeho okolí, na rozdíl od okamžitého zkrácení, výrazně nepostřehne. Dívka s trvale dlouhými vlasy nepřekvapuje, dřív nebo později zevšední. A to i tehdy, kdy si nejenom ona myslí, že jí sluší jedině dlouhé vlasy. Ale to je omyl! Ne, že ji dlouhovlasost sluší, to může, ale to, že jenom dlouhé vlasy. Toto tvrzení má pramalou váhu v případě, když nedošlo ke střižné konfrontaci. Analogie s nevýrazným, monotónním manželstvím je nasnadě. V obou případech pomůže změna. Buď manželské experimenty až rozvod, v našem případě jednodušší řešení - zkracování.

Vlasy dělají obličej, ženu mění, a fakt neznám žádnou, které se zkrácení nelíbilo. Pět, šest jsem jich přesvědčil a k dlouhovlasosti se dosud nevrátily. Bylo by nicneříkající být konkrétní, takže jinak: Třeba si vzpomenete na pěknou blondýnku Penny, Penny, Penny z Teorie velkého třesku, (Kaley Cuoco,) jak ta procitla, změnila se k lepšímu, když se po několika dílech objevila s krátkým sestřihem. A co teprve jiná herečka, Shailene Woodley, resp. Tris z trilogie Divergence (obr. vlevo,) Rezistence (obr. vpravo,) a Aliance. V prostředním díle vzala na své dlouhé vlasy nůžky a cvaky, cvak, z šedé myšky se rázem stala šťabajzna k pohledání. I dlouhovlasá major Hullighanová z Mashe je šťabajzna, namítnete, ale věřte, že by k nakousnutí byla daleko víc s vlasy kratšími.

TRIS

A vida, přece si neodpustím příklad i ze soukromí. 45leté sympatické kamarádce, která stále hledá chlapa a zároveň nemůže najít mě, jsem poradil, aby spálila šatník a vyrazila na nákupy alá Pretty Woman. Potom, až bude vymóděná, aby si razantně zkrátila, nejlépe i obarvila vlasy, které má pořád stejné a dlouhé snad sto let. Prý škoda peněz a v krátkých by to nebyla ona, odpověděla mi. Já jí na to, že to bude pořád ona, ale mnohem přitažlivější. Nedává si říct, dva roky jsme spolu nemluvili, je pořád bez partnera, takže ne škoda peněz, ale škoda lásky, které se jí nedostává, tvrdím zase já.

A co taková Magda Vašáryová z Postřižin, může někdo namítnout. Jak jí při jízdě na kole dlouhé vlasy vlají jako pěna z piva, když se do něj foukne. To je přece krásné, ne? Ne, nenechám se zviklat, tato scéna mě nenadchla. Myslím si, že kdyby byla herečka ostříhaná, byla by aspoň hezká. Ne, neupsal jsem se. Ne hezčí, ale hezká.

Co když je to tak, že ti poněkud vlasatější se obávají šoku z ostříhání, potažmo své jiné podoby před zrcadlem a z reakce okolí. Netřeba se bát, vždyť něco podobného už nejspíš zažili, ale zapomněli na to. Vzpomeňte si na mladá léta, kdy si vaší vlasaté změny všiml ve škole téměř každý, a dával to najevo všelijakými způsoby. A opačně - komentoval snad někdo růst vašich vlasů? Snad jenom uslintaní hair fetišisti, dlouhými vlasy posedlí, nejlíp mokrými. Ale všude jsou výjimky, ne?

Za zmínku také také výhoda snadnější úpravy a údržby krátké pokrývky hlavy, absence vlasů na černém kabátě a v posteli, když manželce doma zahýbáte. No fuj, to ode mě ale bylo hnusné, měl jsem si vystačit s něžným, obnaženým krčíkem k zulíbání. Uznejte, že v případě vlasaté deky přes ramena a krk to možné není. A není to škoda? Zakrývat tyto krásné ženské partie?

Jeden odstavec věnuji i pomatené skupině padesátnic a výš, mající šedivý vlas až po prdel, protože si myslí, že čím delší, tím hezčí. Lehce tak pochopit, že jim nevadí Ámosovo rčení dlouhé vlasy, krátký rozum. Zdatně jim sekundují chemlonové lvice přešlechtěným karfiólem jak ze 70. let 20. století, o kterém si myslí, že jim pomáhá nezestárnout. Boha jeho! Proč? Tupost, tupost, tupost, jinak si jejich zabejčenost nedokážu vysvětlit. Těžko je přesvědčit, přece jenom, jsou už velmi názorově zakořeněné.

Holky, ženy, báby! Jděte do toho, nebojte se a zkraťte se! Řekněte si, že o nic nejde, to až pak překvapeně zjistíte, o jak hodně šlo, v tom kladném smyslu slova. A kdyby jste snad byly výjimkou, svět se vám nezboří. Už jenom protože: vlasy ostříhat můžete, narůst musí.  

Autor: Martin Hatala | neděle 30.4.2017 8:59 | karma článku: 20,58 | přečteno: 2378x
  • Další články autora

Martin Hatala

Odkaz lesního muže

Pomáháme a to je dobře. Ale nevím jak u vás, ale pro mě je pomoc všelijakým těm Bazalkám a Paraplatům taková neosobní, vzdálená, a fotky nemocných dětí mě spíš deprimují než motivují. Ale když se mi jednoho dne naskytla výpomoc

23.2.2024 v 11:52 | Karma: 16,54 | Přečteno: 362x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Je potřeba nakrmit koně

Traduje se, že kritickým dnem školních lyžařských týdenních kurzů je středa, a Karel se nad analogií svého údělu pousmál. On bude slaměným vdovcem necelé týdny dva, takže bát by se měl v pátek nebo až v sobotu?

3.2.2024 v 14:05 | Karma: 12,54 | Přečteno: 326x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Až přijde Klárka

Když se sestřička svého doktora už asi po sto padesáté, poslední dva roky už rezignovaným, znuděným tonem zeptala, kdy už konečně půjde do důchodu, on naopak mile až posměvačně odpověděl opět stejně, že až přijde Klárka.

27.1.2024 v 14:09 | Karma: 20,55 | Přečteno: 1096x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Mohl jsem být praktickým lékařem v Bruntálu

To kdybych si vzal moji první dívku Lenku, gymnazistku z Bruntálu, a zůstal bych i kvůli další kráse - Jeseníkům. Proto se mě nesmírně dotkla narážka hlavního hrdiny v novém seriálu ČT Smysl pro tumor: „Kdybych nedostal to

8.1.2024 v 15:51 | Karma: 28,62 | Přečteno: 1302x | Diskuse| Společnost

Martin Hatala

Myšičko myš, pojď ke mně blíž!

„Jste první,“ hlásil nám hostitel hned po pozdravu na uvítanou. A mně jako soutěživému snaživci začalo vrtat hlavou, co tím, že jsme první, myslel. V čem jsme první? Ať už to bylo v čemkoli, tak si zasloužíme cenu nebo aspoň

6.11.2023 v 13:51 | Karma: 17,75 | Přečteno: 541x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 625
  • Celková karma 16,54
  • Průměrná čtenost 1553x
Myslete si o mně co chcete, stejně mě pravdivě nepoznáte. Ani z mých knížek - Martin Hattala: http://www.palmknihy.cz/web/   hatala.m@seznam.cz

Elektronické knihy k recenzím mi na požádání laskavě poskytují www. palmknihy.cz, za což jim děkuji.

Moje čtvrtá knížka "Čekání na gól" je k mání na: www.kniznieshop.cz.

 

neviditelny text

Seznam rubrik

Oblíbené blogy