Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

Jíte smažený sýr, pijete desítku, zakusujete to párkem v rohlíku. Socka, která nemá na víc a brečí nad výši cen. Ostudo.

2 3
možnosti
MH

Až tak vyhrocený styl jakože humoru nemusím, ale budiž, "lidé jsou různé."

0 0
možnosti
Foto

Placení předem na zahrádkách je dost časté. Zřejmě už měli plné zuby těch, kteří odešli a nezaplatili. Není to o neschopnosti, nebo pomalosti personálu, někde byl jeden číšník na vnitřek i venkovní zahrádku a to se prostě uhlídat nedá. A kdo pak zaplatil za zmizelé hosty? Většinou personál.

3 0
možnosti
Foto

Řekl bych,, že to je dokonce pravidlo.

0 0
možnosti
Foto

R^R^R^

V Cesku si cizinci stezuji hlavne na cisniky: neprijemni, nevychovane si rikaji o spropitne ...

Ozyvat bysme se meli vsude - pochvalit nebo (slusne) zkritizovat.

0 0
možnosti
Foto

Americké číšnice také.

0 0
možnosti
VV

Tou zahradkou myslite neco jako v Bavorsku Biergarten?

Ve vsech to funguje tak, ze si u vycepu zaplatite a odnesete pivo a s jidlem je to stejne.

A pri placeni se obvykle nejakej ten desetnik zpet nevyzaduje.

No a takova restaurace dnes Eureka v praze na Sporilove na vas pozaduje zaplaceni priboru ci dokonce talire na kterem vam to prinesou. rikaji tomu Couvert.

0 1
možnosti

Prosím vás nastudujte si,co je to couvert a nepište sem takové hlouposti.

3 0
možnosti
MV

takovy hospody nechavam jejich osudum...

0 0
možnosti
Foto

:-)Ale tak se dělá pravý americký Hot dog...

A k obsluze - ta má na formu placení i cenu párku v rohlíku nejmenší vliv.

A musím říct, že mne docela irituje moje kamarádka, manželka předního Brněnského architekta a milionáře, která si zásadně nechává vyskládat drobné do koruny. Přitom sama na studiích dělala servírku a ví, že personál je placen minimální mzdou, protože s dýškem se prostě počítá...

1 0
možnosti
Foto

Tak to bylo i za totáče a na soudech o alimenty.

0 0
možnosti

To má být výzva k Povstání českého turistického lidu, nebo co?

0 0
možnosti
MH

No jasně, že váháte! Správně jste uvedl turistický lid. Viz odpověď panu Hrubému.

1 0
možnosti
VH

Dýško v ceně započítané? Co je to za blbost. Cenu stanovuje majitel (provozovatel) a tržba jde celá za ním. Z té přece obsluha nic nemá. Doporučuji:

1. Jíst v restauracích, které Vás způsobem obsluhy vyhovují, nebude se muset rozčilovat.

2. Používat hlavu, aby Vás nenapadaly takové nesmysly, jako dýško v ceně.

3 0
možnosti
Foto

Není to zas takový nesmysl. Ve Francii nebo možná jen v Paříži bývalo dýško 15% rovnou započítáno v ceně a člověk se tak nemusel "unúvať" s jeho výškou. A taká nešlo se zaplacení dýška vyhnout.

1 0
možnosti
Foto

V Anglii se v hospodách piti a jidlo objednává a platí zásadně u pultu. Pití si člověk odnese ke stolu sám a při placení jídla musí říci číslo stolu a když je jídlo hotové, tak ho obsluha přinese.

Jezdil jsem tam pravidelně 6 let, ale jak to bylo se spropitným už nevím.

0 0
možnosti
Foto

A v restauraci na letišti Stansted mnozí dělali to, že si zaplatili jedno pivo, sedli si a když pivo došlo, tak dali peníze včetně tuzéru děvčeti, které uklízelo nádobí a to mu pivko doneslo.

Takhle mě tam jednou hostil jeden Ir, který stále vytahoval svazy bankovek - asi vyhrál na dostizích - a objednal takto tolik Guiness, že mi málem uletělo letadlo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 625
  • Celková karma 16,54
  • Průměrná čtenost 1553x
Myslete si o mně co chcete, stejně mě pravdivě nepoznáte. Ani z mých knížek - Martin Hattala: http://www.palmknihy.cz/web/   hatala.m@seznam.cz

Elektronické knihy k recenzím mi na požádání laskavě poskytují www. palmknihy.cz, za což jim děkuji.

Moje čtvrtá knížka "Čekání na gól" je k mání na: www.kniznieshop.cz.

 

neviditelny text

Seznam rubrik

Oblíbené blogy