Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Karibský cíl zaměřen: zahraniční turista!

A nejlíp, když turista první den, tedy s naplněnou šrajtoflí, a úplně nejvíc nejlíp, když tohle všechno prvnímu pouličnímu lapači turistů v Dominikánské republice cestou na pláž vyžvaníte. Samozřejmě, že nejlíp pro něj, nejhůř pro

vás.

Na dotaz where are you from hrdě přiznáte, že z Czech republic, načež on odpoví ahój, a se znalostí naší republiky je hotov. Na to konto vás donutí si s ním plácnout, to jako že jste spolu velicí frendi, a věřte, že od tohoto okamžiku se ho lehce nezbavíte. Stále se vás drží jako mucholapka a má naspěch, protože vás musí obalamutit dřív, než dojdete k plážové konkurenci. Zkouší na vás koupi výletů, pak jestli už máte ubytování zaplaceno, a běda vám, když přiznáte, že ještě ne. Hned má pro vás bezkonkurenční nabídku, hotel kamaráda, kde nejenom ušetříte, ale zaručeně se vám tam bude i víc líbit, aniž váš hotel zná. 

Když neuspěje, je vám ho líto a tak si řeknete, že si aspoň sednete do restaurace, kterou doporučí. Vždyť co tím můžete ztratit, že?

Ale můžete! Zatímco toto je váš první z mnoha omylů, váš vábitel uspěl na celé čáře! Tím, že sedíte, stáváte se snadným terčem pro pobíhající prodejce všeho druhu – cetkaře, ovocnáře, kloboukáře, třtinaře, langošáře, osuškáře, výletáře, hadráře, ale hlavně, hlavně vás nenechají na pokoji masérky! Celá armáda obtěžujících masérek!

Vy je samozřejmě tvrdě odmítáte, protože jste se do plážové restaurace přišel jenom najíst. Jenomže, když se vám s masáží nabídne asi tak dvanáctá otrava, na jejich „masáž, masáž!“ dostáváte alergii. O to větší, když se některé z nich podaří dloubnout vás do zad, odborně vás zdiagnostikuje slovy „strés, strés,“ a nejsou daleko od pravdy. Chtěl byste jim říct, že ten stres máte, ale jedině z nich, jenomže to neřeknete, protože španělsky neumíte a tyto umělkyně české angličtině těžko porozumí.

Stále je tak tvrdošíjně zamítáte. Zatím…. Protože jste naučený na to, že když si chcete něco koupit, jdete do obchodu a ne obchod za vámi. Přesto si po půlhodině koupíte jenom pět takových malých řetízků, které z ceny 250 dolarů usmlouváte na 70 a cítíte se jako vítěz. A pak přece ještě potřebujete osušku a pokrývku hlavy. Kvůli tomu palčivém slunci přece! A nekupte to, když vám to nabízí už osmnáctý prodejce a uhádáte s ním dva dolary!

Ale zpět k jídlu. Když už jste tak daleko, u moře, tak copak si asi dáte? No samozřejmě, že rybu! Jenomže při tom čučení do jídelního lístku jaksi přehlídnete to, že ceny ryb tam jsou uváděné za hmotnost v librách. Přinesenou velkou porcí jste nadšení, jak výhodně jste pořídili, jenomže úsměv vám ztvrdne při placení, když po vás číšník chce pesos tolik, jako kdybyste spořádali půlku žraloka, tedy asi čtyřnásobek předpokládané ceny.

Co můžete dělat - zase trochu uhádat a zaplatit, dát si pár drinků na spláchnutí žalu a odevzdaně podlehnout masáži. To aby se vám duševně i tělesně ulevilo, protože navenek na sobě přece nedáte prohru znát, i když to vnitřně potřebujete jako koza drbání. Toť vaše další chyba, neb jste měl zklapnout hubu a paty a co nejrychleji z tohoto finančního vysavače vypadnout!    

Chcete relaxovat, ale v tu ránu se kolem vás začnou mihotat plážoví prodejci ještě větší a otravnější rychlostí. Cetkaři se jako mávnutím kouzelného proutku promění na nabízeče marihuany, kokainu a Viager a masérky se střemhlav hbitě rekvalifikují na kněžky lásky s červeným diplomem. Jen jsem nepochopil, jestli bychom ten orální sex měli provádět hned na místě nebo někde stydlivě za rohem.

Když je odmítnete, konečně si prožijete iks minut slastné masáže, jenže po procitnutí si všimnete, že vás opečovávají masérky dvě. Jednu máte schovanou za hlavou, druhou u nohou, a samozřejmě je to ta ošklivější, a dvě další čekají na to, až jejich předchůdkyně odpadnou. To však nehodláte připustit, neboť předtuchu o přemrštěné ceně krát dva a peněženku máte jenom jednu. Když se cifru dozvíte, fofrem vás přepadnou mdloby, jdete do kolen, tep vám málem vyskočí z žíly a jako na potvoru široko daleko resuscitační pracovnice žádná.

Když masérky uvidí vaše protáčející se panenky a hrozbu vypadnutí očí z důlků co nevidět, okamžitě jdou z cenou o polovic dolů. To vás sice udrží při životě, ale od stále přemrštěného placení ani tak nezachrání. Proto začínáte smlouvat, ale druhá, pracující strana nasadí psí oči a historku o osmi nemocných a zubožených dětech doma. Ne, takový trumf nelze přebít, tak vám nezbývá nic jiného, než se smířit s tím, že máte holt vymasážováno na celou dovolenou, a vlastně i vyobědováno a nakoupeno dopředu.    

A to netušíte, co na vás druhého dne čeká, následující dny ještě potká…

 

Autor: Martin Hatala | neděle 2.6.2019 7:49 | karma článku: 23,09 | přečteno: 748x
  • Další články autora

Martin Hatala

Odkaz lesního muže

Pomáháme a to je dobře. Ale nevím jak u vás, ale pro mě je pomoc všelijakým těm Bazalkám a Paraplatům taková neosobní, vzdálená, a fotky nemocných dětí mě spíš deprimují než motivují. Ale když se mi jednoho dne naskytla výpomoc

23.2.2024 v 11:52 | Karma: 16,54 | Přečteno: 362x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Je potřeba nakrmit koně

Traduje se, že kritickým dnem školních lyžařských týdenních kurzů je středa, a Karel se nad analogií svého údělu pousmál. On bude slaměným vdovcem necelé týdny dva, takže bát by se měl v pátek nebo až v sobotu?

3.2.2024 v 14:05 | Karma: 12,54 | Přečteno: 326x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Až přijde Klárka

Když se sestřička svého doktora už asi po sto padesáté, poslední dva roky už rezignovaným, znuděným tonem zeptala, kdy už konečně půjde do důchodu, on naopak mile až posměvačně odpověděl opět stejně, že až přijde Klárka.

27.1.2024 v 14:09 | Karma: 20,55 | Přečteno: 1096x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Mohl jsem být praktickým lékařem v Bruntálu

To kdybych si vzal moji první dívku Lenku, gymnazistku z Bruntálu, a zůstal bych i kvůli další kráse - Jeseníkům. Proto se mě nesmírně dotkla narážka hlavního hrdiny v novém seriálu ČT Smysl pro tumor: „Kdybych nedostal to

8.1.2024 v 15:51 | Karma: 28,62 | Přečteno: 1302x | Diskuse| Společnost

Martin Hatala

Myšičko myš, pojď ke mně blíž!

„Jste první,“ hlásil nám hostitel hned po pozdravu na uvítanou. A mně jako soutěživému snaživci začalo vrtat hlavou, co tím, že jsme první, myslel. V čem jsme první? Ať už to bylo v čemkoli, tak si zasloužíme cenu nebo aspoň

6.11.2023 v 13:51 | Karma: 17,75 | Přečteno: 541x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Zesílíme útoky na sklady západních zbraní, část jsme ukořistili, uvedl Šojgu

23. dubna 2024  15:21

Sledujeme online Ruská armáda zesílí útoky na ukrajinská skladiště, ve kterých jsou uložené zbraně dodávané Západem....

Konec uhlí do roku 2030 nestíháme, stát transformaci brzdí, míní Topolánek

23. dubna 2024  15:20

Pro transformaci a dekarbonizaci energetiky nebude tolik peněz, kolik se očekávalo, a změny...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval nožem

23. dubna 2024  15:03

Policisté zadrželi ve škole v Tachově mladého muže, který nožem vyhrožoval dvěma lidem. Při...

Ředitelem Vojenského zpravodajství by mohl být Bartovský, nahradí Berouna

23. dubna 2024  13:28,  aktualizováno  14:59

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) by mohl být Petr Bartovský. Kandidáta dnes na...

  • Počet článků 625
  • Celková karma 16,54
  • Průměrná čtenost 1553x
Myslete si o mně co chcete, stejně mě pravdivě nepoznáte. Ani z mých knížek - Martin Hattala: http://www.palmknihy.cz/web/   hatala.m@seznam.cz

Elektronické knihy k recenzím mi na požádání laskavě poskytují www. palmknihy.cz, za což jim děkuji.

Moje čtvrtá knížka "Čekání na gól" je k mání na: www.kniznieshop.cz.

 

neviditelny text

Seznam rubrik

Oblíbené blogy