Mé oči vidí předem

V průběhu pracovní doby erotická fantazie zralé ženy, která skončí úplně jinak, než si myslíte. Příchodem dvacetiletého mladíka do starožitnictví může pokus o sbalení začít.

Když se překulí druhá hodina odpolední, začíná se už ukrajovat z druhé poloviny pracovní doby. Z té rychleji ubíhající, protože do obchodu přichází více lidí, z té úsměvnější, protože konec práce se blíží, té z kopečka, jak říká Klárka. 

Až do okamžiku, kdy do krámu se starožitnostmi přišel onen mladík, nebylo pondělí nikterak výjimečné. Průměrně zákazníků, nízká tržba jako obvykle, káva po obědě jako každý den. Až na zákazníka, kterého Klárka hned poznala. Přicházel dvakrát, třikrát do měsíce, někdy si něco malého koupil, jindy zas jenom očumoval, nikdy se na nic nezeptal. Tuctový, chováním ani vzhledem ničím zajímavý kluk, řekla by o něm obyčejná majitelka – prodavačka lecjakého obchůdku. Ne tak Klárka, jí se totiž moc líbil!

Vytáhlý blonďák samý sval a šlacha, s brejličkami, které mu dávaly punc vysokoškoláka nižšího ročníku, ostýchavý, zdrženlivý, ale jen do chvíle, než by ztratil zábrany, vysnila si o něm. A že by se o odstranění jeho stydlivosti dovedla rázně postarat, domýšlela si. Nejdřív pomalu oťukávat, potom přiostřit, tuto balící taktiku si stanovila, takovou na něm už čtvrt roku praktikuje. Opatrně, zlehoučka, krůček po krůčku, aby kolouška nevylekala. Že se jí to daří, nebo aspoň zatím nic nepokazila, svědčí to, že vyhlédnutá oběť se stále vrací.

Více než čtvrt roku, už tomu budou skoro čtyři měsíce - není opatrná až moc? Nenastal konečně čas pohnout se z místa? Vyměnit úsměv a pozdrav moc vám děkujeme mladý pane a těšíme se na vaši další návštěvu, a moc ráda vás zase uvidím, za něco průlomového? 

Klárka se zasnila, vzdychla, zaváhala. Ano, i ona, tak ostřílená šťabajzna, jak jí jednou nazval kolega z bývalé práce, za což se mu mimochodem dostalo náležité odměny, si nebyla zcela jistá. Jestli právě teď, jestli vůbec. Ano! V obchůdku on jako jediný zákazník, a chtěla to! Jenomže jakou účinnou taktiku zvolit na kolouška o patnáct let mladšího? Ačkoli Klárka znala pravdivý vtip o tom, že dívka získá chlapa velmi jednoduše tak, že za ním přijde, nemyslela si, že zrovna ona se svou ráznou pravdomluvností a vyzývavým postojem u mladého a vyděšeného intouše uspěje. Vždyť stále jen tušila, jak se na něj zpočátku musí, ale jak se pohnout z místa?

Mezi malými fajánsovými konvičkami s květinovým vzorem a bleděmodrými kameninovými šálky se zmateně procházel už dobré tři minuty, ale až popojde k italským kalamářům s andílky, to už je blízko pokladny, to už bude na neobvyklé popovídání pozdě.      

Jak tedy na něj? Rozhodně inteligentně, stále nenásilně a pozvolna, přesto razantněji než dřív. Když se jí svádění podaří okořenit troškou mateřské péče, nedovede si představit, že by s tímto bonusem nedosáhla svého. Zrovna, když se při letmém pohledu zadívala do jeho hlubokých očí, napadlo ji, jak na to. Pokus o sbalení mohl začít.

„Můžu vám nějak pomoct, mladý pane?“ zeptala se ho u keramických sošek.

Její nečekaně tichý příchod ho vylekal natolik, až z rukou málem upustil klečící dívčí akt, který za podstavec naštěstí silně držel.

„Ne, ne, ne, děkuji, jen si to tady tak prohlížím,“ vykoktal za sebe, div že při vracení starožitnosti nevyvolal třesoucí se rukou dominový soškový efekt 19. století.

„Vy tu nejste poprvé, že ne?“ vyzvídala, i když odpověď znala.

„Ne, to ne,“ přiznal se, a svým sklopeným zrakem naznačoval, že mu rozhovor není příjemný.

„Nebojte se, mě se nemusíte bát,“ přišla na řadu trocha mateřského citu. „Já vám chci pomoct, takže jestli vás cokoli zajímá a nemáme to, poptám se vám.“

„Ne, opravdu děkuji, máte to tu moc hezké,“ a slušňákovi se hlava pomalu narovnávala.

„No vidíte, jde to. No ale! Vy máte nádherné oči, neměl byste je schovávat!“ polichotila mu.

„Když myslíte…“ a už už to vypadalo, že se aspoň pousměje.

„Zvlášť přede mnou ne!“ a její široký úsměv ho přinutil alespoň k rozpačitému ušklíbnutí.

„Máte totiž oči, které se jen tak nevidí, a v takových jako máte vy, se dá snadno číst.“

„Jak to myslíte? To jako předpovídat budoucno?“ nezvykle rychle zpozorněl.

„No, tak budoucnost bych tomu tak úplně neříkala, ale když bych se do těch vašich pozorně zadívala, ano, jak se o to právě teď snažím, takže tam vidím, co se bude dít za takových pět, deset, možná až patnáct minut.“

„Cože? Skutečně? To jde?“ na domnělého vysokoškoláka zareagoval až dosti naivně. Toho Klárka promptně využila a chytila ho za ruku.

„Vzájemným dotykem se zvyšuje propojenost, naše blízká budoucnost,“ žvatlala a byla přesvědčena, jak dobře má nakročeno, už se vidí, jak se gauč za plentou v odpočinkové místnosti po delším čase opět důkladně vypráší.

„Vidím tam něco jako, ano, něco se hýbe, jasně tam vidím pohyb… Když se pozorně zadíváte do mých očí, nevidíte ho tam taky?“ snažila se ho přinutit k součinnosti, fanaticky ho strhnout na svoji stranu.

„No, no, nevím jak na to,“ ošíbal se a kolíbal naproti ní jak batole Váňa na dřevěném houpacím koníkovi.  

„Zaostřete, zaostřete, soustřeďte se, já vás vidím, vidím nás oba, je to pohyb, ano, je to náš rychlý pohyb! Neskutečné, ta sladěnost, dokonalost sama!“ vykřikuje Klárka, nevědíc, jak ho přimout k tomu, aby jeho vytřeštěné oči změnily výraz aspoň do normálnosti, když už ne k opětované náruživosti.

Po Klářině teatrální chvilce stál jako zkamenělý, zatím neodhodlaný. Teď se to lámalo, teď se v něm rozhoduje, správně si myslela Klárka, a sváděnou misku vah zatěžovala chtíčným pohledem.

Mladíkovi se prohloubil dech, zrychlil pulz, energie i nervozita z něj přímo sálala - to ještě nebylo rozhodnuto. Až když tři kroky poodstoupil, to už Klárka věděla, že prohrála. I když, jak se to vezme…

V tom si neznámý návštěvník sáhl do kapes metelesku blesku rychle, až z nich vystřelo několik cínových vojáčků, a obratem se dal na útěk, že před otevřením dveří zpomalil tak těsně, až si komicky natloukl.

A pak už jenom… Ještě hodnou dobu, než utichl cinkot zvonku ode dveří, stála Klárka zkoprněle, zklamaně, sklesle. Rozhodně neměla chuť někoho honit jenom proto, aby souhlasila předpověď, jak ji chápal zlodějíček. A a co se jejích představ společného pohybu týče, tak s kým si zahrát experimentální hru na oči, které vidí dopředu, si příště hodně, hodně rozmyslí.   

Autor: Martin Hatala | úterý 23.10.2018 14:21 | karma článku: 16,96 | přečteno: 466x
  • Další články autora

Martin Hatala

Odkaz lesního muže

Pomáháme a to je dobře. Ale nevím jak u vás, ale pro mě je pomoc všelijakým těm Bazalkám a Paraplatům taková neosobní, vzdálená, a fotky nemocných dětí mě spíš deprimují než motivují. Ale když se mi jednoho dne naskytla výpomoc

23.2.2024 v 11:52 | Karma: 16,54 | Přečteno: 362x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Je potřeba nakrmit koně

Traduje se, že kritickým dnem školních lyžařských týdenních kurzů je středa, a Karel se nad analogií svého údělu pousmál. On bude slaměným vdovcem necelé týdny dva, takže bát by se měl v pátek nebo až v sobotu?

3.2.2024 v 14:05 | Karma: 12,54 | Přečteno: 326x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Až přijde Klárka

Když se sestřička svého doktora už asi po sto padesáté, poslední dva roky už rezignovaným, znuděným tonem zeptala, kdy už konečně půjde do důchodu, on naopak mile až posměvačně odpověděl opět stejně, že až přijde Klárka.

27.1.2024 v 14:09 | Karma: 20,55 | Přečteno: 1097x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Mohl jsem být praktickým lékařem v Bruntálu

To kdybych si vzal moji první dívku Lenku, gymnazistku z Bruntálu, a zůstal bych i kvůli další kráse - Jeseníkům. Proto se mě nesmírně dotkla narážka hlavního hrdiny v novém seriálu ČT Smysl pro tumor: „Kdybych nedostal to

8.1.2024 v 15:51 | Karma: 28,62 | Přečteno: 1302x | Diskuse| Společnost

Martin Hatala

Myšičko myš, pojď ke mně blíž!

„Jste první,“ hlásil nám hostitel hned po pozdravu na uvítanou. A mně jako soutěživému snaživci začalo vrtat hlavou, co tím, že jsme první, myslel. V čem jsme první? Ať už to bylo v čemkoli, tak si zasloužíme cenu nebo aspoň

6.11.2023 v 13:51 | Karma: 17,75 | Přečteno: 541x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ředitel ČT považuje Etický panel za důležitý. Hledá nové členy

24. dubna 2024

Před Velikonocemi rezignovali členové Etického panelu České televize (ČT) kvůli sporům s ředitelem...

Rusové ostřelovali Charkov, Ukrajinci zasáhli ropné sklady u Smolenska

24. dubna 2024  8:33,  aktualizováno  10:59

Sledujeme online Rusko útočilo střelami S-300 na Charkov. Poničené jsou čtyři obytné budovy, oznámil starosta...

Kdo pošle hlas do voleb z ciziny poštou, bude moci jít volit znovu a jinak

24. dubna 2024  10:57

Pravidla pro volby poštou ze zahraničí se ještě změní oproti tomu, jak to původně navrhla vláda....

Žena, která skočila s dětmi do Macochy, nechala dopis. Policie případ odložila

24. dubna 2024  10:22,  aktualizováno  10:55

Sebevražedný skok ženy se dvěma malými dětmi do propasti Macocha v Moravském krasu loni v létě...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 625
  • Celková karma 16,54
  • Průměrná čtenost 1553x
Myslete si o mně co chcete, stejně mě pravdivě nepoznáte. Ani z mých knížek - Martin Hattala: http://www.palmknihy.cz/web/   hatala.m@seznam.cz

Elektronické knihy k recenzím mi na požádání laskavě poskytují www. palmknihy.cz, za což jim děkuji.

Moje čtvrtá knížka "Čekání na gól" je k mání na: www.kniznieshop.cz.

 

neviditelny text

Seznam rubrik

Oblíbené blogy