Když on je na ty Klárky!

Jeho první láskou byla Klárka. Bohužel jenom v první až třetí třídě. Ve školních lavicích si stačili říct akorát to, kdo jakou doma používá zubní pastu, při hodině kreslení si půjčovat pastelky, a on si zlomit nohu, když za ní ze

schodů letěl jako blázen. Jako by mu zlomené srdce nestačilo! I tak to bylo nádherné období, tak překrásná a fajn byla Klárka Žalčíková, která se mu odstěhovala. Sice jen 40 km daleko, ale co je pro dospělého kousek, není v dosažitelných možnostech školáka ani na kole. Avšak nejvyšší holku ze třetí cé, černovlásku s krátkými vlasy z Chropyně, si vybavuje a vzpomíná na ni pořád. A nejen to.

Umanul si totiž, že když už, tak bude mít jedině takovou nebo jí podobnou! Takže asi takhle: Když si k sobě nějaký Eifel hledá spřízněnou žirafku, nikdo se za tím nepozastavuje, ale on se svými 170 centimetry se s namlouvacími potížemi potýkal pořád. Ne, že by mu chyběla drzost a odvaha, ale i u něj pohár trpělivosti jednoho dne přece jenom přetekl. Jeho umíněnost tak hodněkrát narazila, než pochopil, že spřízněné nalezení krásné a téměř dvoumetrové dívky s krátkými černými vlasy není v jeho případě, a v období dospívání zvláště, příliš reálné.  

Po tomto prozření si řekl, že to zkusí trochu jinak a jednodušeji - začal hledat Klárky. Ať už jsou jakékoli, malé či buclaté, blonďaté nebo černovlasé, hlavně, když se bude jmenovat Klárka. Toto jeho rozhodnutí také budilo rozpaky, nicméně ho tento jmenný průzkum posunul o notný kus dál, někdy dokonce až do ložnice. Záměrně netvrdím, že až do postele se vším všudy, protože: Když jeho jediným kritériem pro výběr lásky na celý život bylo pouhé jméno, výslednou kvalitu mu to většinou nezaručilo.

Jen tak namátkou: Jedna se před spaním mazala krémem od hlavy až k patě, takže mu smrděla celá, druhá si přinesla na noční stolek půllitr šťávy, protože ji v noci budil pocit žízně, takže chodila nejméně třikrát za noc na záchod, třetí jako by od ní vášeň pro tekutiny odkoukala, neboť se nalívala kafem před spaním a v průběhu noci taky, protože jinak by neusnula, jak byla na kofeinu závislá, takže jí smrdělo z pusy. Čtvrtá adeptka spala v podkolenkách, protože jí zábly nohy, což ho šíleně odpuzovalo.

A když přece jenom s jednou přečkal noc, úskalí nastalo hned ráno, protože dotyčná se budila na čtyřikrát: 6:00 – prásk do mobilu a odloženo na 6:10. Další prásk a odloženo na 6:20 a zase, takže z postele se odporoučela až někdy po půl sedmé. Vzhledem k tomu, že mu stačil budíček na sedmou a vstávání vždycky zvládal na první dobrou, novinku v podobě pravidelného pětinásobného buzení, kterou ztrácel hodinu spaní denně, nerozdýchal. Marně se Klárce č. 5 snažil vysvětlit, nebo aspoň pochopit její budící orgie, ale pokaždé se mu dostalo odpovědi, že tak je zvyklá, že tak to potřebuje, tak jí to vyhovuje, a že on nadělá mnoho povyku pro nic. Takže konec, ale pozor, našla se i taková Klárka, s kterou bez úhony přežil ráno i celou noc! 

Jenomže s ní byla potíž zase někde jinde, a sice během strojení se do práce. Už, už to vypadalo, že se přes nepříjemnost až tříměsíčního čekání na čisté prádlo ladně přenese, ale po večerním sprchování si stále jasněji uvědomoval, že docílit změny v Klářiné oděvně-prací zvláštnosti jednoduché nebude. Ještě, že čekací doba na sex tak dlouhá nebyla. Totiž, k tomu všemu mu osušku každý třetí den vyhazovala a měnila za jinou, navíc, aby v tom nebyla sama, tak zubní kartáček lítal do koše taky, třebaže jiného. I tady však problém nastat nemusel v případě, kdyby jednoho dne osušky a kartáčky nedošly, jenomže ony došly, ba co víc, čekal je nedozírný osud košil, trenkoslipů a ponožek.    

Obrat v tomto období naštvanosti nastal, když uslyšel píseň Klára od skupiny Chinaski. Byl jako u vytržení, rozhodnutí bylo nasnadě. Uchýlil se k představám a snům, že s nimi mu bude nejlíp, tam problémy nebudou. Jako v tranzu si připadal, když v televizi spatřil Kláru Doležalovou při moderování s Markem Ebenem v pořadu O poklad Anežky české, pak ji zaregistroval jako zprávařku. Ale přece jenom, měla příliš dlouhé vlasy.

Vrchol blaha tak přišel o něco později, to když se na obrazovce objevila Klára Melíšková. Sexy hlas, krátké, černé vlasy, ta byla jeho, tu si vzít nenechá, tu už nikdo nepřekoná! Irina Arkadinová v Rackovi, Případ pro exorcistu, Modré stíny, Andělé všedního dne, Trapný padesátky, Dabing Street! Co role, to pecka, to milostný zářez!

A tak si s ní hoví, dopřává si klidu a pohody, nikdy mu nebylo lépe. Den co den, večer co večer, tak mu to vyhovuje, tak to má rád. Klára ho baví, s Klárou se směje, je s ní kdykoli se mu zachce, je pro něj vším. Ale já vám nevím, jestli je to zrovna takhle úplně správně. Sice mu už táhne na 60, své si zažil a užil, ale přece jenom… Možná by ke změně stačilo málo. Kdyby se mu ta jeho prvotina Klárka Žalčíková ozvala a on by prozřel. Viděl by sto šedesát zakrslých centimetrů výšky, po třech dětech strhaný výraz v obličeji, dlouhé, neupravené a šedivé vlasy. To jedině by ho z pohodlnosti mohlo vyléčit. 

Autor: Martin Hatala | sobota 10.2.2018 8:37 | karma článku: 15,07 | přečteno: 496x
  • Další články autora

Martin Hatala

Odkaz lesního muže

Pomáháme a to je dobře. Ale nevím jak u vás, ale pro mě je pomoc všelijakým těm Bazalkám a Paraplatům taková neosobní, vzdálená, a fotky nemocných dětí mě spíš deprimují než motivují. Ale když se mi jednoho dne naskytla výpomoc

23.2.2024 v 11:52 | Karma: 16,54 | Přečteno: 362x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Je potřeba nakrmit koně

Traduje se, že kritickým dnem školních lyžařských týdenních kurzů je středa, a Karel se nad analogií svého údělu pousmál. On bude slaměným vdovcem necelé týdny dva, takže bát by se měl v pátek nebo až v sobotu?

3.2.2024 v 14:05 | Karma: 12,54 | Přečteno: 326x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Až přijde Klárka

Když se sestřička svého doktora už asi po sto padesáté, poslední dva roky už rezignovaným, znuděným tonem zeptala, kdy už konečně půjde do důchodu, on naopak mile až posměvačně odpověděl opět stejně, že až přijde Klárka.

27.1.2024 v 14:09 | Karma: 20,55 | Přečteno: 1096x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Mohl jsem být praktickým lékařem v Bruntálu

To kdybych si vzal moji první dívku Lenku, gymnazistku z Bruntálu, a zůstal bych i kvůli další kráse - Jeseníkům. Proto se mě nesmírně dotkla narážka hlavního hrdiny v novém seriálu ČT Smysl pro tumor: „Kdybych nedostal to

8.1.2024 v 15:51 | Karma: 28,62 | Přečteno: 1302x | Diskuse| Společnost

Martin Hatala

Myšičko myš, pojď ke mně blíž!

„Jste první,“ hlásil nám hostitel hned po pozdravu na uvítanou. A mně jako soutěživému snaživci začalo vrtat hlavou, co tím, že jsme první, myslel. V čem jsme první? Ať už to bylo v čemkoli, tak si zasloužíme cenu nebo aspoň

6.11.2023 v 13:51 | Karma: 17,75 | Přečteno: 541x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

  • Počet článků 625
  • Celková karma 16,54
  • Průměrná čtenost 1553x
Myslete si o mně co chcete, stejně mě pravdivě nepoznáte. Ani z mých knížek - Martin Hattala: http://www.palmknihy.cz/web/   hatala.m@seznam.cz

Elektronické knihy k recenzím mi na požádání laskavě poskytují www. palmknihy.cz, za což jim děkuji.

Moje čtvrtá knížka "Čekání na gól" je k mání na: www.kniznieshop.cz.

 

neviditelny text

Seznam rubrik

Oblíbené blogy